Ticaret Bakanlığı tarafından yönetilen ihracat destekleri; ürün (mal) ihracatı destekleri, hizmet ihracatı destekleri, e-ihracat destekleri ve teknik müşavirlik destekleri şeklinde sınıflandırılır.
Destekler; ihracata hazırlık, ihracatın geliştirilmesi, uluslararası markalaşma ve pazarlarda kalıcı hale gelmek için karşılıksız (hibe) olarak verilir.
İhracat destekleri, firmaların ihracata hazırlanması ve ihracatlarını artırmaları, sürdürülebilir bir ihracat yapısına kavuşmaları için verilmektedir.
A- Yeni Nesil İhracat Destekleri Destek Kalemleri
B- Hizmet Sektörü Destekleri
Döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetler ile hizmet ihracatının hukuki çerçevesinin oluşturulmasını, hizmet ihracatımızda sürdürülebilir artışın sağlanması amacıyla, ihracata yönelik kurumsal kapasite oluşturulmasına ve kapasitenin güçlendirilmesine, yurt dışı pazarlara erişime, pazarda tutundurmaya ve pazar payını arttırmaya yönelik verilen devlet destekleridir.
Hizmet Sektörü Destek Kalemleri
C- İhracat Destekleri
Şirketlerin, Pazaryerlerinin ve perakende e-ticaret sitelerinin; e-ihracata hazırlanması, yurt dışı pazarlarda ve pazaryerlerinde Türk ürünlerinin ve markalarının çevrim içi sergilenmesi, tanıtılması, yurt dışı siparişlere ilişkin hızlı teslimatının sağlanmasına ilişki giderlerinin desteklenmesi ve/veya şirketlerin e-ihracat gerçekleştirmelerine imkân sağlamaktır.
D-İhracat Destek Kalemleri
Doğruer Destek Süreçlerini Nasıl Yönetir
Doğruer Destekleri Birimi, ihracat desteklerinden yararlanma süreçlerini başından sonuna kadar firmalar adına yönetmektedir. İhracat desteklerine başvuru için firmaların mevcut durumlarının uygunluğunu analiz etmekte ve ihracat desteklerinden yararlanmaları amacıyla hangi faaliyetlerde hangi adımların izlenmesi gerektiği hususunda yol haritası belirlemektedir. Başvuruların ön onay sürecinden, hak edilen hibe bedelinin firmaya ulaşmasına kadar geçen tüm aşamaların doğru şekilde yürütülmesi hem bizzat operasyonu yönetmekte hem eğitimler vermekte hem de danışmanlık yapmaktadır.